Met de status van emails geeft je enigszins een indicatie of je e-mails zijn ontvangen en gelezen. Het is afhankelijk van de ontvangende email server om deze status bij te werken.

Ontvangen
Wanneer een e-mail is geaccepteerd op de ontvangende server. Deze gebeurtenis garandeert niet dat de e-mail in de inbox van de ontvanger is geplaatst. In feite is een afgeleverde e-mail slechts het begin van een ondoorzichtig proces.

Geopend
Als de ontvanger e-mail heeft geopend. Mits de email systeem van de ontvangende server toestaat om gelezen bericht te notificeren.

Niet ontvangen
Als status niet ontvangen dan is je email door de ontvangende mailserver geweigerd. Daar kunnen verschillende redenen voor zijn, bijvoorbeeld email adres wat niet klopt, of dat de spam filter van de ontvangende mailserver bericht heeft geweigerd.

Hoe een filter instellen ?

Je kunt met filter ook filteren op de status van het bericht.
klik rechts op filter
Klik op status en selecteer een status